Zamieszczone przez comando
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Wczoraj się pobawiłem zabawkami, z racji chwili czasu na relaks
1. Szampon Meg's Gold Class
2. Lime Prime Lite
3. Colli 476
Wnętrze - odkurzanie + APC
Efekty niżej.
Nie mogę sobie dać rady z doczyszczeniem przedniej szyby, zawsze są smugi.
Chyba oddam do profesjonalistów. :twisted:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.usPozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
No dobra to wyprowadzcie mnie z błędu jak dbacie co tydzień / dwa o swoje skody, ja tak napisałem co tydzień na bedotykowej płuczę dokładnie wodą pod ciśnieniem, oczekuję chwilę aż obeschnie i co zostanie delikatnie przecieram mikrofibrą ... nie wydaje mi się abym jakąś lakier rysował ... jak wy to robicie ?
Komentarz
-
-
kross12
-
Czy na znaczkach Skody z przodu i z tyłu była u Was folia ? U mnie chyba była, nie zerwałem jej i teraz po dwóch latach katastrofa, folia się chyba rozpuściła, porobiły się takie białe naloty, nie można tego usunąć. Zerwać też się nie daje bo rwą się maleńkie kawałeczki i jest jeszcze gorzej a na dodatek odchodzą z farbą. Co robić ?Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ShiningCarNapisałem, że po dokładnym procesie detailingu, nie powinno być problemów ze spłukaniem mniejszego brudu czystą wodą, następnie osuszenie ręcznikiem, następnie użycie QD i starcie mikrofibrą.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
pawelpap, nigdy nie wycieram auta po myciu na bezdotyku samą wodą, no chyba, że było tylko zakurzone. Ale jak np. zakurzone i deszcz popadał później przyschło to opłukam wodą i jadę auto samo wyschnie przez kilkanaście km w trasie i wygląda na pewno lepiej niż przed, a co tydzień i tak mycie rękawicą na spokojnie.
Co do FK1000 i zawiedzenia się, mam używam i no niestety aż tak dobrze nie ma, ze np. brud taki po jeździe w deszczu zaschnięty zejdzie nam samą wodą, trzeba pomachać rękawicą i tyle. A, że wosk zszedł po myciu aktywną pianą na bezdotyku to nic nowego, są mniej i bardziej ostre czyli z większym pH aktywne piany i tak np. na jednej był kolega i trzech mistrzów mocno osłabił FK1000, colli 476 i megs #16, każdy mocno po tyłku dostał i nie kropelkuje tak ładnie już, a mają dopiero 3tyg, przed nałożeniem była glinka, S40 na czarnym padzie, IPA i dopiero wosk/sealenty kładzione.
Komentarz
-
-
To_mar, ale co masz na mysli poprzez polerowanie ??
cleaner'em doczyszczasz lakier przed woskiem,wiec lecisz element po elemencie nakladajac aplikatorkiem pozniej mozesz przetrzec mikrofibra i nakladasz wosk
[ Dodano: Pon 13 Cze, 11 10:09 ]
pawelpap, zaufana reczna myjnia,pogadaj z kolesiem co ma Ci umyc auto zeby nie uzywal bardzo agresywnej chemii,na ogol da sie nawet tak z nimi dogadac zeby umyli Ci Twoim szamponem i zeby wziol swieza gabke,po umyciu daj mu dyszke Ty bedziesz zadowolony i On bedzie Ciebie pamietal na przyszlosc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ShiningCar[b]
wojtech, rozważ jeszcze Meguiar's Natural Shine Protectant a jako mocny dressing na zewnątrz 303 Aerospace Protectant.
Natomiast mam problem co do środka, chciałem Poorboy's Natural Look ale problem jest z jego dostępnością.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojtechNa zewnątrz chce zakupić Meguiars Ultimate Protectant.
Zamieszczone przez wojtechNatomiast mam problem co do środka, chciałem Poorboy's Natural Look ale problem jest z jego dostępnością.Car Detailing
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fireman6Andrzej Z., kojarzyłem nazwę C1, a tą drugą część nie bardzo i się chwile zastanawiałem co ty nałożyłeś . Kropelki świetne trzeba przyznać no i wytrzyma pewnie kawał czasu.
Komentarz
-
-
kross12
-
Zamieszczone przez seba210Panowie (i Panie) co polecacie do pielęgnacji plastików we wnętrzu O2FL? Pytam bo wydaje mi się, że te plastiki są specyficzne i nie będą łatwe w utrzymaniu.
Będę zamawiał pare rzeczy z Meguiar's więc najchętniej z tej firmy bo dorzucił bym sobie do zamówienia.
Dzięki za sugestie,
Komentarz
-
-
kross12
seba210, ja bym kupił poorboy's natural look - używałem i daje świetny efekt, chociaż w słońcu trochę się błyszczy. Dobre opinie ma również 303 aerospace protectant - efekt bardziej motowy
Komentarz
-
Zamieszczone przez Andrzej Z.W Anglii podobno do 5 lat sie trzyma u nas z racji solenia ulic zima i dziwnych zakwaszonych deszczy nie wiadomo ile wytrzyma,w kazdym razie widzialem w Polsce czarne auto 1,5 roku po aplikacji C1 i wygladalo swietnie - czarny gleboki tlusty kolor
Przy okazji sprawdź PW.
Komentarz
-
Komentarz